Capacitatea de a studia tridimensional (3D) structura și morfologia țesuturilor cu imagini de înaltă rezoluție devine din ce în ce mai importantă în cercetarea biomedicală. Tomografia micro-computerizată este o modalitate unică de imagistică care vă permite să vizualizați structura 3D rapid și neinvaziv la rezoluție înaltă, oferind informații anatomice valoroase pentru cercetarea de bază sau programele de descoperire și dezvoltare a medicamentelor. Tomografia micro-computerizată utilizează raze X pentru a crea o imagine 3D compusă din imagini plane 2D, care sunt reconstruite și procesate în modele 3D. Deseori denumită radiografie 3D, microtomografie sau imagistica microCT, este similară cu scanările CT efectuate în spitale, dar la o scară mai mică și oferă o rezoluție mult îmbunătățită. Micro-CT oferă imagini excelente în secțiune transversală ale structurilor scheletice și este vital pentru evaluarea structurii osoase. Este adesea folosit pentru a studia bolile osoase, cum ar fi osteoporoza, precum și pentru a evalua eficacitatea unor tratamente precum bifosfații. Pe lângă cercetarea oaselor, microCT este utilizat în mod obișnuit pentru a studia biologia cancerului. Odată cu dezvoltarea de noi agenți de contrast, scanarea microCT a țesuturilor moi este un domeniu în curs de dezvoltare pentru această modalitate, în special în domeniul cercetării cardiovasculare și pulmonare. Indiferent dacă studiați biologia tumorilor, cercetarea bolilor osoase, cardiovasculare sau pulmonare sau evaluezi eficacitatea medicamentelor, soluțiile noastre de imagistică microCT vă pot ajuta să obțineți răspunsurile de care aveți nevoie.
 

IVIS SpectrumCT

Sistemul de imagistică in vivo preclinică IVIS® SpectrumCT extinde versatilitatea IVIS Spectrum oferind capabilități de imagistică 2D și 3D, dar include microCT integrat cu doze mici, ideal pentru studii longitudinale. Sistemul oferă cercetătorilor o perspectivă mai bună asupra sistemelor biologice complexe, permițând imagini simultane moleculare și anatomice non-invazive pe modele animale. Platforma rotativă pentru animale se rotește la 360° pentru a obține date 3D complete. Mai multe animale pot fi scanate simultan, menținând o doză medie per scanare la aproximativ 13 mGy, cu un timp de scanare și reconstrucție mai mic de un minut. Modalitățile optică și microCT pot funcționa, de asemenea, independent. IVIS Spectrum CT permite fluxurilor de lucru longitudinale pentru a caracteriza progresia bolii și efectul terapeutic pe parcursul întregului interval de timp experimental, atât cu CT cantitativ, cât și cu reconstrucții optice. Imaginile rapide și capacitatea de a scana mai multe animale oferă debitul necesar pentru a scana rapid grupuri mari de animale și a trage concluzii solide din datele experimentale.

Detalii Brosura

Quantum GX2

Imagine dincolo de oase – în oncologie, boli cardiovasculare și pulmonare și multe altele, cu sistemul de imagistică microCT Quantum GX2. Cu Quantum GX2, flexibilitatea este cheia. Combinând capacitatea de a efectua scanări de mare viteză, cu doze mici, ideale pentru studii longitudinale, pe mai multe specii (șoareci, șobolani, iepuri) cu scanarea ex vivo de înaltă rezoluție, sistemul de imagistică microCT Quantum GX2 oferă flexibilitatea și performanța de care aveți nevoie, nu doar imagine, dar înțelegeți mai departe modelele dumneavoastră de boală. Scanerul microCT Quantum GX2 este un adevărat sistem de imagistică preclinic cu mai multe specii. Cu un orificiu pentru imagini de 163 mm, un iepure întreg poate fi plasat în interiorul scanerului pentru scanare in vivo, în timp ce câmpul vizual (FOV) de 18 mm permite scanarea de înaltă rezoluție a probelor ex vivo. Combinat cu sistemele de imagistică optică tridimensională PerkinElmer și cu software-ul automat de analiză osoasă (AccuCT™), sistemul de imagistică microCT Quantum GX2 oferă flexibilitate și funcționalitate maximă. Indiferent dacă cercetarea dumneavoastră se concentrează pe oncologie, boli cardiovasculare, ortopedie sau boli pulmonare, Quantum GX2 este suficient de versatil pentru a oferi rezultatele de care aveți nevoie.

Detalii Brosura

Stiri si noutati

CROMATEC PLUS SRL, titular al proiectului "Construire hala" anunta publicul interesat asupra luarii deciziei de etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Ialomita,in cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul "Construire hala", propus a fi amplasat in oras.Fierbinti Targ, sos.Garii, nr.cadastral 28032, Tarlaua 279/1, Parcela25 Proiectul deciziei de incadrare si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Ialomita, loc.Slobozia, str.M.Viteazu,nr.1, in zilele de luni-joi, orele 08.00-16.30, vineri orele 08.00-14.00, precum si la urmatoarea adresa de internet : www.apmil.anpm.ro. Publicul interesat poate inainta comentarii/observatii la proiectul deciziei de incadrare in termen de 10 zile de la data publicarii anuntului pe pagina de internet a APM Ialomita